KöksPunkten fyller 40 år!

1977 startade Carsten Larsson KöksPunkten i Klippan. Sedan 1998 ligger KöksPunkten på Klippanvägen 2 i Ängelholm. Idag är KöksPunkten en del av ELON-kedjan och de finns även i Båstad, Halmstad och Falk­en­berg.

Under många år var KöksPunkten i Klippan en av Söderåsens viktigaste butiker. Sonen Riccard började arbeta inom företaget efter han gått klart sin gymnasiala elektrikerutbildning. Från jobbet med vitvaror blev ändå suget till sist stort nog att driva en egen butik. 1998 slog KöksPunkten upp dörrarna i Ängel­holm och tre år senare mottog Riccard Larsson priset ”Årets företagare” av den lokala  Juniorhandelskammaren. 11 år senare, 2012, utsågs Riccard till Årets företagare i Ängelholms kommun, igen.

En blir fyra
Samma år som Årets företagarpris delades ut hände det mycket.

– Jag fick först frågan om att etablera en butik i Båstads nya handelscentrum ”Entré Båstad”. Efter en viss betänketid tackade jag ja. Nästan direkt efter det beslutet fick jag förfrågan att förvärva Sjöholm&Thoors butiker i Halmstad och Falkenberg. Från att äga och driva en butik skulle jag ansvara för fyra butiker. Fast jag bestämde mig för att satsa och satsningen har gått bra, berättar Riccard.

– Den största kicken för mig, och för alla medarbetarna, är en nöjd kund som känner att han eller hon har fått det där lilla extra. ELON är visserligen Sveriges största vitvarukedja, men för våra kunder är vi på KöksPunkten den lokala butiken som finns nära och som gör allt för att överträffa kundens förväntningar, fortsätter Riccard.

Det unika med konceptet som ELON bygger på är att du som kund dels får den lokala butikens servicenivå, flexibilitet och den personliga kontakten med de kunniga medarbetarna och dels den stora kedjans alla fördelar när det kommer till leveranssäkerhet, utbud och möjligheten att hålla marknadens bästa priser. Med ett centrallager på 55 000 kvm, Sveriges största, kan ELON leverera det allra mesta redan dagen därpå.

Hög servicenivå
KöksPunkten som Carsten Larsson för 40 år sedan startade i Klippan lever vidare i Ängelholm, Båstad, Halmstad och Falkenberg idag. Precis som sin far var är Riccard fortfarande ute bland kunderna och hjälper till.

– Det är ute bland kunderna jag lär mig nya saker som i sin tur hjälper mig att vidareutveckla butikerna. Vi är beroende av nöjda kunder, avslutar Riccard.