Träbolaget – mer än bara trävirke

Träbolaget är ett litet hyvleri i Ljungbyhed som även säljer Lundabackens djurfoder. Första helgen i september var det invigning med en massa ”happenings”.

Det var hoppborg för barnen, utställare och experter på plats samt en brandbil för att visa upp sin utrustning för att hjälpa djur i nöd. Butiken var full med erbjudanden, det var full rulle helt enkelt. Från att ha varit ett hyvleri med inriktning mot grossistledet och utlandet är Träbolaget i Ljungbyhed även inriktat mot lokalkonsumenter av foder och tillbehör till både små och stora djur. Hyvleriet finns kvar förstås berättar Lars Karlsson som visar runt.

– Det var otroligt mycket folk under fredagen och jättekul med det stora intresset. Butiken har verkligen blivit ett lyft och våra olika djuravdelningar med foder. Till våren kommer vi att börja sälja impregnerade staketstolpar och hinderbommar, avslöjar Lars när han visar runt.

Hästveterinär på plats
Veterinär Helen Indrebö var på plats och berättade och visade bilder om hästen tänder och hur olika bett till hästar påverkar hästens munhälsa. Helens stora intresse är hästtandvård och är specialist inom området. Hon visade upp olika bett och visade ett tredelat bett till hästen som hon rekommenderade före tvådelade bett.

Ett besök till Träbolaget rekommenderas varmt.