Lokalt producerad mat på matmarknad

Sveriges första kvinnliga kock med Michelinstjärna, Titti Qvarnström, kommer till årets matmarknad.

Söndagen den 1 oktober arrangerar den ideella föreningen Smaker från Söder­åsen ännu en matmarknad i Skäralid. Det har blivit en välbesökt tradition, då det är sjunde året i rad. Här möter du Söderåsens småskaliga livsmedelsproducenter och hantverkare. Titti Qvarnström kommer att laga mat med råvaror från ”Smaker från Söderåsens” medlemmar och dela ut smakprover. Tycker du om god och lokalproducerad mat får du inte missa Söderåsens matmarknad!

– Titti Qvarnstöm lagar mat på scen kl. 11–12 och 13–14. Familjen Carr underhåller på marknaden, Tobias Chilli har en magisk show, ponnyridning och servering, berättar Elisabeth Hansson som är engagerad i föreningen.

Matmarknaden håller på från klockan 10-15 och platsen är som vanligt Skäralids vandrarhem och camping.
– Publikmässigt siktar vi på över 3000 i år, och antalet utställare ser ut att bli över 30 stycken, avslutar Elisabeth.