Känt krögarpar öppnar i Åstorp

Leif och Thomas lämnar Parkköket i Klippan och tar över hotell- och restaurangverksamheten i Vita villan. Nyrenoverad restaurang och erkänt bra mat blir det när Hotell & Restaurang Rosenberg i Åstorp nyöppnar.

– Vi ser fram emot att komma till Åstorp och driva hotell- och restaurangverksamhet med liknande lunchmeny som vi haft i Klippan. Det blir genuin husmanskost och catering. Både nya som tidigare gäster är välkomna till oss i Åstorp, hälsar Thomas.

Bra standard
Restaurangen är handikappanpassad med en ramp vid huvudentrén. Rummen på hotellet håller bra standard och det serveras frukost­buffé varje morgon. Bokningar till höstens och vinterns sittningar har redan gjorts av flera sällskap.
– Det går bra att boka bord till både gåsamiddag i oktober och julborden som startar i slutet av november, berättar Leif.

Rosenberg
Namnet Hotell & restaurang Rosenberg kommer från fabrikör Rosen­berg som tillverkade tunnor i centrala Åstorp i slutet av 1800-talet och en bit in på 1900-talet. Vita villan lät han bygga åt sig själv, ett ståndsmässigt hus som det anstod en fabrikör vid den tiden. Nu blir det vällagad och uppskattad mat från erkänt duktiga kockar.
Grattis Åstorp!