Vår gemensamma styrka

Det finns mycket att vara stolt över när man bor i Söderåsområdet. I Klippan har jag haft förmånen att besöka Bruksspelet som var fantastiskt bra och det har varit Hovturné i både Skäralid och Tomarps kungsgård. 

Närmast i tiden ligger en massa evenemang i Ljungbyhed, inte minst Gammelmarknaden som är tradition. Utöver alla evenemang finns allt jag behöver handla lokalt. Vill jag gå ut och äta finns det ett brett utbud av olika matställen. Det är dessutom nära till allting.

Något mer jag är stolt över är att Söderåsjournalen firar 30 år nästa år och vi tyckte det var dags att förnya tidningen inför jubileet. Syftet med Söderåsjournalen är att stärka den lokala handeln och skriva om allt posi-
tivt som händer i utgivningsområdet. Vi behöver ständigt påminna oss
själva om allt som finns här, alla företag och alla restauranger. Att vi förändrar layouten på tidningen är första steget. Arbete pågår med att göra innehållet ännu bättre och mer läsvärt. I det här numret har vi extra fokus på bilvård och hälsa. Jag tror du hittar mycket intressant att läsa.

Det är många som är positiva till utvecklingen av Söderåsportalen med filmer, bilder och artiklar – både hemsidan och Facebooksidan. Tillsammans bidrar vi till att sprida en positiv bild av vår hembygd.

Vår gemensamma styrka ligger i att vi handlar lokalt, bryr oss om varandra och att vi sluter upp när det är evenemang. Jag brukar citera Tage Danielsson när jag ska beskriva näringslivet och vad tidningen Söderåsjournalen handlar om:

”En droppe droppad i Livets älv

har ingen kraft att flyta själv

Det ställs ett krav på varje droppe

Hjälp till att hålla de andra oppe!”

 

Daniel Kristensson