Tre vinnande generationer fick se Bruksspelet

Johanna Enberg, Klippan, blev den lyckliga vinnaren av biljetter till Bruksspelet efter sin motivering:

”Jag har en älskad morfar Stig Wirholt som har bott många år här i Klippan. Han är född 1925 så är alltså fantastiska 92 år till ålder o bor tillsammans med sin fru, min mormor Britt, i egen lägenhet. Jag har alltid stått mina morföräldrar väldigt nära och har under hela min uppväxt älskat att lyssna på deras livshistorier, vissa saker har jag hört massvis med gånger nu (jag är 37 år) men tröttnar aldrig… En stor del av moffes liv kretsar kring hans ca 30 år som flottiljpolis på flyget i Ljungbyhed, vilket gjort honom till ett välkänt ansikte för många Klippan- och Ljungbyhedsbor. 

Så när jag såg att er tävling handlar om biljetter till Bruksspelet som i år kretsar kring just flyget i Ljungbyhed så tänkte jag ”wow”- får jag chansen att vinna så får morfar en härlig återblick i sitt liv och det blir ett sätt för mig att bekräfta för honom hur mycket alla hans och mormors berättelser har betytt för mig!”

Söderåsjournalen fick en pratstund med Johanna efter föreställningen: Grattis till vinsten av biljetter till bruksspelet. Hur var föreställningen och kvällen?

– Tack för vinsten, vi fick en helt fantastisk kväll med fint väder, mycket publik, proffsiga medverkande och en underbar välarbetad och genomtänkt show. Verkligen en upplevelse! Tyvärr mådde inte min morfar Stig bra och orkade inte följa med utan min svärfar Tommy Jönsson följde med istället. Min mormor engagerade sig mycket i showen och vi fotograferade för att kunna göra morfar delaktiga i efterhand istället. Kvällens höjdpunkt var annars när Jannice, min mamma, blev plockad ur publiken för att spela ”Julia” uppe på scenen.

 

Vad tyckte morfar om bilderna och när du fick chans att berätta om föreställningen?
– Han tyckte det var otroligt intressant och roligt att se bilderna i efterhand, speciellt kul tyckte han det var att se husarerna eftersom hans egen far var husar en gång i tiden! Han var imponerad av allas talanger, från de yngsta och uppåt och givetvis skrattade han lite extra när hans egen dotter gästspelade några minuter på scenen. Han tyckte det var synd att han inte hade orken att medverka men glad att vi andra fick möjligheten och att han fick en liten inblick efteråt. Mormor köpte också med sig det fina programbladet hem till honom! 

Något du vill tillägga?
– Vi vill tacka Söderåsjournalen för att vi fick chansen att samla tre generationer och se Bruksspelet tillsammans en sommarkväll i juli!