Heja HIF!

Ett soldränkt Olympia, med ett HIF som skulle ge det ett ärligt försök att besegra Degerfors, hälsade vinnarna av Söderåsjournalens tävling varmt välkomna.

Förutom solsken som värmde, var det glädjande att HIF lyckades ta tre poäng efter en bekväm 3-0 seger. Ola Selmén, känd från TV-programmet Amigo, värmde upp publiken innan matchen och bidrog i högsta grad till att höja stämningen. HIF är hela Nordvästra Skånes fotbollslag och ett samarbete mellan Söderåsjournalen och HIF är naturligt.

Två lyckliga familjer fick chansen att se HIF vinna. Tina, Christian och Viggo Nilsson hade mysigt tillsammans på läktaren och berömde inramningen som nya Olympia ger.

– Inte så ofta vi är på Olympia eftersom jag själv spelar fotboll i Össjö och då är det ofta att HIF:s matcher krockar med mina egna. Jätteskoj att vi kunde komma hit hela familjen, riktigt bra intro och stämningen är bra på läktarna, säger Christian.

Känslan att vinna biljetter
– Blev glad när jag vann biljetterna. HIF är favoritlaget, men det var pirrigt att veta att jag skulle bli intervjuad, berättar Tina.

Viggo nickar instämmande och hoppas att det ska bli fler gånger. Vi avbryts av att matchen sätts igång och HIF spelar sig fram till en farlighet i inledningen av matchen. Publiken på sittplats lever sig med i spelet på plan. HIF-klacken sjunger och skapar stämning, det är precis som det ska vara när fotboll är som bäst. Det slutar 3-0 till HIF tippar Tina.

– Det är mycket bättre att se fotboll live än via TV. Det går inte att jämföra helt enkelt. Särskilt när det är fint väder, fotbollsväder, som idag, avslutar Tina.

Vill se mer HIF
I pausen får jag chans att prata med Carina Burkhard som är den andra vinnaren av biljetter. Hon är på plats med sin son och hans kompis. De är alla nöjda med sittplatserna och fotbollen på plan.

– Det tog 25 minuter för HIF att komma igång sen har det varit många chanser, tycker Carina.

Vi pratar en stund om allt mellan himmel och jord och hur fint Olympia blivit efter ombyggnationen. Barnen gillar att vara på fotboll och platserna var verkligen bra tycker de. Hoppas det blir fler tillfällen säger barnen, de vill gärna komma till Olympia fler gånger. De tycker det var en kanonvinst som Carina lyckades vinna.

– Det var kul att vinna biljetter till HIF, jag brukar aldrig vinna annars, berättar Carina.

Det är två glada familjer som fick njuta av HIF:s vinst, en fin arena, bra sittplatser och strålande solsken. Det lönar sig att läsa Söderåsjournalen, det håller två familjer från Perstorp respektive Östra Ljungby med om.