Ny fotbollsklubb FC Kopparmöllan

Fotbollsklubbarna och rivalerna Stidsvig IF och Östra Ljungby IF har begravt rivaliteten och gått samman till en ny fotbollsklubb; FC Kopparmöllan

Det är två anrika fotbollsklubbar som tillsammans blivit en ny. Stidsvig IF bildades 1948 och Östra Ljungby IF 1931. Fast nu är det nya tider. Den främsta anledningen är svårigheten att locka tillräckligt med spelare. Intresset är för litet på ungdomssidan för att lyckas få ihop två lag. Processen att slå samman två föreningar har pågått under några år, men i år blev det beslutat vid årsmötena att FC Kopparmöllan skulle bildas.

Tony Levin är ordförande i FC Kopparmöllan och berättar:
– Det var faktiskt ungdomslagen som gick i bräschen och började samarbeta för några år sedan och efterhand har insikten infunnit sig att det är inte möjligt att ha två fotbollsklubbar i två närliggande småorter. Självklart kommer derbyna vara det man saknar mest eftersom det det var de roligaste matcherna och de som lockade mest publik.

Nu ska den tidigare rivaliteten mellan de två klubbarna begravas och arbetet med att få fler ungdomar att spela fotboll sätter igång. Hur namnet FC Kopparmöllan blev till? Platsen och adressen är Kopparmöllan och då passade det bra att laget med skulle heta det.