Halkutbildning med MOM Events

MOM Events erbjuder olika events och utbildningar ute på Ljungbyhed Park. En ny halkutbildning med MOM Events egna bilar är det senaste greppet.

Bilarna är försedda med bakelithjul från Easy Drift, som simulerar ishalka. Det är ytan på däcken som ger en naturtrogen upplevelse. Konceptet med bakelithjul finns endast på fem andra platser i Sverige.

– Denna kurs är något alla bilförare borde gå igenom. Här får ni som förare en möjlighet att träna er på halt underlag och att sladda, berättar Ted Johansson från MOM Events.

Ett antal körskolor i närområdet har valt att komma till Ljungbyhed Park och förlägga en del av sin halkutbildning här. Eleverna som kör här arbetar i grupp och det blir mer interaktion med eleverna än vid en traditionell halkutbildning.

– När du kör så bara glider du. Det känns som om bromsarna inte fungerar. Känns väldigt verklighetstroget, berättar Per som till vardags jobbar som körskolelärare vid Klippans trafikskola och som var på plats med elever under hakutbildningens premiärdag.

– Hela anläggningen andas trafiksäkerhet och när vi nu tar in även halkutbildning så bidrar det till utvecklingen av Ljungbyhed Park. Vi kör året runt här med våra event och utbildningar, hälsar Ted.