Superskaparen Simon

Entreprenören, hemmafixaren och inredaren Simon Olsson från Klippan blev känd i hela Sverige genom sitt deltagande i tv-serien ”Superskaparna”. Född och uppvuxen i en kreativ familj är det ingen ögonbrynshöjare att Simon också är kreativ och tycker om att skapa saker. Simons föräldrar renoverade och byggde om gamla Bruksskolan till lägenheter och familjen fixade till och flyttade in i skolans gymnastiksal.

Känd från TV
Från att ha varit Simon i Klippan blev han Simon med hela svenska folket när han var med på TV i ”Superskaparna”.
– Det var inget planerat utan TV4 blev tipsade om mig i samband med att jag intervjuades av en inredningstidning och jag hamnade på audition med två dagars varsel. TV4 gillade mig och vips skulle jag vara med i TV. Jag halkade in på ett bananskal. Det var samtidigt en dröm som gick i uppfyllelse, att få jobba med TV eftersom jag älskar människor.

Under inspelningstiden fick Simon inte berätta för vänner och bekanta vad han hade på gång utan han tvingades vara hemlighetsfull. Att bli känd från TV är inget som avskräcker Simon utan han står stadigt på jorden och älskar det jordnära i Klippan fortfarande.
– Det var ett äventyr att vara med i TV och besöka Stockholm och jag älskar stadens puls samtidigt som jag älskar kontrasten att komma hem till Klippan. Det är en skön stämning i Klippan där människor månar om varandra, hejar på varandra och har en gemenskap som går förlorat i storstäder.

Egen inredningsbutik
– När TV skulle komma och filma i butiken var allt fortfarande kaos och det var varken fixat, städat eller inrett två dagar innan TV skulle komma och filma. Farmor och farfar städade timmen innan TV kom och jag fick cykla hem och duscha.

Inredningsbutiken ligger på industriområdet, vägg i vägg med Prenad och MP Solskydd. Det är kontrasterna som Simon älskar.
– Jag tycker läget är perfekt, Klippan är nära till det mesta och att det upplevs som felplacerat förstärker bara kontrasterna när du kliver in i butiken. Jag har verkligen haft möjligheter att själv sätta min prägel på butiken.

Från gatans grå betong in i värme och ombonat, steget är endast in till Simons butik. Positivt och välkomnande är känslan du möts av, hemtrevligt och känslan av att kliva in i en butik på Gotland. Simons inredningsbutik kommer att öppna inom snar framtid och förhoppningsvis hittar många intresserade hit.
– Alla som kommer hit ska trivas och ha roligt. Det ska finnas något för alla plånböcker, både gammalt och nytt. Det handlar om att hitta en balans. Här hittar du alla stilar och alla prisklasser. Du ska både kunna önska och köpa för stunden helt enkelt.

Klippan är navet
Vi pratar om bilden av Klippan som i många fall inte stämmer utan Klippan är ett nav där vägar och järnväg korsas. Det finns alla möjligheter att sätta Klippan på kartan vilket Bruksspelen gjort och musiken tidigare. Det finns en kreativitet och gemenskap i Klippan, en positiv prägel.
– Kan butiker och näringsidkare samarbeta och hjälpa varandra kan vi utveckla näringslivet i Klippan. Det är lätt att säga men vi måste gå från ord till handling.