Pigg 100-åring med brett sortiment

LT Lantmän startades på Spångens Gästgivaregård 1917 av ett 50-tal lantbrukare som bildade en inköpsförening för att tillsammans köpa varor så billigt som möjligt. Än idag är LT Lantmän en ekonomisk förening som ägs av lantbrukare i Ljungbyheds- och Tyringetrakten. Både idag som förr är det långsiktighet som är det viktig­aste.

Idag är LT Lantmän en butik för alla, med ett oerhört brett varusortiment där du kan hitta allt du behöver. Eller som en kund i butiken uttrycker sig:

– Det personalen här inte vet är inte värt att veta. När du behöver något, oavsett om det handlar om odling, husbygge eller djurhållning, har LT Lantmän det. Det är bara att åka hit så finns det här. Det är en trygghet för mig som inte vill vänta på det jag vill köpa.

Prisvärt och brett sortiment
Kunderna kommer tillbaka till LT Lantmän av flera orsaker, dels är det ett bra sortiment och bra priser och dels är det personalen som har värdefull kunskap och ger bra service till kunderna. Den stora konkurrenten är internet och allt som finns där. Men internet har varken kundservice eller kan leverera varan direkt. LT Lantmän är dessutom årets vinnare av Köpmanspriset som delas ut av Klippans kommun med motiveringen: ”Genom att sätta sina kunder i främsta rummet och alltid erbjuda en utomordentlig service, har butiken skaffat sig sin trogna kundskara. Företaget hjälper till med att levandegöra orten och är en naturlig mötesplats.”

Göran Svensson som är företagsledare på LT Lantmän i Ljungbyhed är givetvis stolt över priset och lovordar både sin personal och
butik.
– Vårt butikssortimentet är oerhört brett och består av över 12.000 artiklar. Vi har såväl lantbrukare som privatpersoner och
företag som kunder. LT Lantmäns betydelse för Ljungbyhed, Klippan och hela Söderås­om­rådet är väldigt stort.

Macken
LT Lantmän har även en egen mack vid foder- och spannmålsanläggningen i Ljungbyhed, som är en containermack för miljöns skull. Macken är bygdens mack och ger både diesel och bensin åt alla som vill tanka sin bil. Hos LT Lantmän finns det verkligen service och varor för alla.