Ta hand om dig!

Visst kan det vara lockande att köpa den där hårfärgningen för nån hundralapp i stället för att gå till en frisör. Men se upp – risken är överhängande att du förstör ditt hår och behöver kosta på dig en extra kostsam behandling för att rädda ditt hår.

Produkter som används av frisörer är både bättre för miljön och mer hälsosamma eftersom de använder proffsprodukter med högre krav på än de du köper i en vanlig affär. De vanligaste felen vi gör är:
Använder platt- eller locktång på fuktigt hår, vilket både skadar ditt hår och din tång.
Väntar för länge med att toppa håret vilket gör att håret klyver sig och skadan arbetar sig uppåt längs hårstrået.
Tvättar håret för ofta. Det räcker om du gör det var tredje dag.
Inte låter en utbildad frisör sköta ditt hår när du ska klippa eller färga håret!

Inled våren med med ett besök hos frisören för att få håret att behålla en god kvalité. Nyklippta toppar är mer tåliga och står emot vårsolen bättre.

Len och fin hud
Hud som får den behandling som den behöver är mer problemfri. Din hud påverkas av hur du lever, sover och vad du äter och dricker. Skönhet är ingen gåva utan resultatet av regelbunden skötsel av kropp och själ. A och O inom hudvård är rengöring och åter­fuktning. Huden i ansiktet är olik huden på resten av kroppen – mycket känsligare och tunnare. Ansiktet och kroppen måste ha olika rengöring för att huden ska må bra.

Sköna fötter?
Det är viktigt att ta hand om sina fötter, liksom övriga kroppen. Dina fötter behöver smörjas, naglarna klippas och förhårdnader behöver filas bort. Ett vanligt misstag vi gör är att vi går i för små skor. 90 % av alla skador kommer från skorna. Ta hand om dina fötter, snart ska de släppas ut i sandaler eller gå barfota på stranden!

Vackra händer?
Naglar, snygga eller inte, är oftast det första du lägger märke till hos en person. Har du till exempel väldigt nedbitna naglar så kan folk uppfatta dig som en stressad person. Ser de allmänt ovårdade ut så kan du också uppfattas som en slarvig och ovårdad person. Har du välvårdade naglar och händer utstrålar du självförtroende och känner dig vacker. Vackra naglar har blivit en naturlig del av kvinnors skönhetsvård. Genom att gå till en nagelterapeut kan du få antingen en nagelförlängning, naglarna förlängs antingen med en mall och byggs ut eller kan du få en nagelförstärkning  som läggs på den naturliga nageln.

Fyra tips för vackra naglar:
Håll naglarna rena
Låt bli att bita på eller peta med dem
Ta hand om nagelbanden
Låt en nagelterapeut jobba med dina naglar, det gör skillnad!

 

Söderåsjournalen träffade Heléne Lindquist och Anna Berglund för att höra deras skönhetstips. Heléne är artist och är projekt­ledande producent för Bruks­spelen. Anna arbetar med projektledning inom event och är ägare och grundare till ByBerglund.

Heléne Lindquist
Vad är viktigt när du går och klipper dig?
– Att min frisör är bra på färg då jag ofta färgar håret i samband med att jag klipper håret.

Vad är fördelen med att gå till en nagel­studio och få naglarna fixade?
– Jag har faktiskt aldrig varit på någon nagelstudio men jag hade gärna gått dit för att få tips om hur naglarna blir starka och fina.

Ditt bästa skönhetstips?
– Bästa skönhetstipset är att dricka mycket vatten, sova ordentligt och äta hyfsat nyttigt!

Anna Berglund
Vad är viktigt när du går och klipper dig?
– Det viktigaste är att njuta av en stund för sig själv och verkligen unna sig det. Det innebär att lägga bort telefon och andra
eventuella stressmoment för att ge sig hän åt skvallervärldens alla magasin och tidningar.

Vad är fördelen med att gå till en nagel­studio och få naglarna fixade?
– Fördelen är absolut hållbarheten. Nagellacket håller betydligt längre är min uppfattning.

Ditt bästa skönhetstips?
– Få extra långa ögonfransar. Applicera ett ganska tjockt lager med puder på ögon­fransarna, använd ögonsfransböjare, ta
sedan mascaran på fransarna. Men det bästa tipset är nog att skönhet kommer inifrån, så ta hand om dig med träning, bra kost och harmoni. Då lyser det om dig och din skönhet!