Många bra insatser!

Sveriges största internationella brottningstävling, Klippan Lady Open, avgjordes i Klippan helgen den 17-19 februari. Klippans brottarklubb stod traditionsenligt som arrangör och tävlingsledare var Olle Svensson. Sammanlagt 219 deltagare från 22 länder deltog under helgen. Förutom brottning på högsta nivå är det även en social träffpunkt för många brottare i världseliten.

Olle Svensson var mycket nöjd med arrangemanget och alla funktionärer som ställde upp och gjorde helgen riktigt bra.

– Det enda som saknades var pricken över i:et och det var Jennys snöpliga förlust i finalen som var skillnaden. Samtidigt var det tuff konkurrens med hela världseliten på plats, menar Olle.

Klippan Lady Open är stort och sätter Klippan på kartan. Världseliten i brottning kommer på besök, exempelvis kom det 27 japaner i år och de kommer varje år med en stor trupp från Japan. Gemenskapen mellan brottare är stor och alla trivs ihop utanför brottningsmattan. Idag fungerar engelskan som språkbro mellan deltagarna från alla länder.

– Fördelen med att arrangera Klippan Lady Open den här veckan är att det är lågsäsong för hotell och konferens vilket gör att det finns bra tillgång på boende och att vi kunde utnyttja skolans matsal i nära anslutning till idrottshallen då det var sportlov.

Den nytillträdda förbundskaptenen Sara Eriksson Dikanda var glad över att vara tillbaka i Klippan där hon tillbringat både sin gymnasietid och otaliga träningstimmar genom åren.

– Det är alltid lika roligt att komma tillbaka till Klippan. Som vanligt var det ett fantastiskt ordnat arrangemang av brottarklubben. Fått se många bra insatser under helgen, bland annat två medaljer till Jenny och Hedda trots att vi saknade flera bra brottare på grund av skador. Alla tjejer i landslaget är underbart goa tjejer som alla är målmedvetna, ödmjuka och entusiastiska, avslutar Sara.