Vinnare i SöderåsJournalens månadstävling Gör om mig!

Det var en omvälvande dag för Susanne Lindskog när hon fick sin vinst i Söderåsjournalens Gör-om-mig-tävling. Efter besök hos Salong Monica och Gunns mode och när dagen gick mot kväll var Susanne en helt annan människa, i alla fall utvändigt. Kanske lite grann invändigt också, i vilket fall så var hon riktigt glad!

– Oh, vad roligt! utbrast Susanne när hon fick meddelandet om vinsten. Det här har jag sett framemot.
Dagen inleddes med en dokumentation. Susanne fick besöka Söderåsjournalen för att posera – en omvandling har ju alltid ett ”före”. ”Klick-klick” hördes det från Camillas kamera i Adapt Medias fotostudio. Steg ett klart!

Salong Monica
Nästa anhalt för Susanne var Salong Monica. Monica Lövgren har sin verksamhet praktiskt nära Söderåsjournalens lokaler, så efter ”före”-fotograferingen var det bara någon minut innan Susanne hamnade i frisörstolen.
– Ett fantastiskt hår! utbrister Monica när hon får se Susannes långa hår. Det här är en utmaning, kul!
Monica, med fyrtio års erfarenhet som frisör, tog sig an Susannes hår med glädje och energi. Hennes tjocka hår har ett naturligt självfall och är en viktig del av hennes identitet, vilket gjorde att hon inte ville klippas kort. Men eftersom Susannes hår var ordentligt slitet klipptes cirka 20 cm av. En rensning gjordes för att få bort gamla missfärgningar. Därefter tonades håret i en naturlig färg och slingades med ljusa, kalla skiftningar. Monica använder Smartbond från L´Oreal, en ny teknik som skyddar och bygger upp hårets motståndskraft.
– Håret får glans och blir mjukare, säger Monica när hon beskriver behandlingen. Det blir tåligare och lättare att sköta.
Därefter lades en vardags-makeup där även en permanent bryn- och ögonfransfärgning gjordes. Steg två klart!

Gunns mode
Men inte nog med det! I priset ingick en uppsättning kläder på Gunns mode i Klippan så Susanne fick möjlighet att förnya garderoben. Att någon gång få välja och vraka är en skön känsla!
– Vi har ju allt från topp till tå, säger Helena. Och inifrån och ut, kan man säga. Vi har hela skalan av klädesplagg, även ett brett sortiment av underkläder. Med tanke på att vi  dessutom har accessoarer och kosmetika omfattar vårt utbud hela personens yttre. Så Susanne har en hel del att välja på!
Helena Jakobsson har en van blick efter trettio års arbete i klädbutiken. Den goda servicen är en tillgång för kunderna som har butikens personal nära till hands. Smakråd och tips kombineras med handräckning av plagg till provrummet; kunden slipper springa fram och tillbaks mellan hylla och provhytt.

Idealisk kund
Susanne visade sig vara en idealisk kund; hon var öppen för Helenas förslag och klädvalen tog inte så lång tid.
– Det gick snabbt att hitta kläder som passade och som Susanne blev nöjd med, säger Helena.
– Det är roligt med en kund som är så öppen för förslag, säger Madde Andersson som assisterade Helena. Susanne var tydlig med att hon ville ha en ny stil, och var positiv till våra rekommendationer.
Susanne har en lång och besvärlig sjukdomstid bakom sig, vilket inneburit begränsningar såväl praktiskt som ekonomiskt. Sjukdomen gjorde att hon gick upp mycket i vikt, men lyckligtvis har hon nu blivit bättre, och har återfått en mer normal kroppsvikt. Extra kul att få prova kläder i en sådan situation!

Tunika x 2 och jeans
Susanne fastnade slutligen för en tunika i en ton som gick vackert ihop med hennes blå ögon. Hon fick även med sig en vinröd tunika och ett par jeans hem från Gunns mode. Steg tre klart!
– Jag valde ett par jeans som blir lätta att matcha med andra kläder, säger Susanne. Jag provade en klänning också, men det blev jeans.
Steg fyra, ”efter”-fotograferingen, och allt var klart! Väl hemma mötte Susannes döttrar upp med positiva omdömen: -Jättesnyggt! Men de två barnbarnen var mer återhållsamma med kommentarer; är man tre månader så tänker man kanske inte så mycket på klädmode och frisyrer. Och femårige Brian är ju liksom alltid nöjd med sin fina mormor så hos honom hade ”Gör-om-mig”-dagen inte så stor betydelsen… Men det var utan tvekan en glädjefylld dag för Susanne, omvälvande att bli omvandlad!