Lasakungen – Längtar hem

Musiklivet i Klippan, uppmärksammat genom åren, har fortfarande vitala delar intakta!

Musikkåren har sina traditioner och framträder regelbundet och Bruksspelet har skapat nya traditioner med sina musikaler på Pappersbruket. Musikföreningarna MIC och Svenska Popfabriken har lokaler på Sågen med ett otal repeterande rockband. Musikfesten i Stadsparken firar 40 år till våren.

Popfabriken har en inspelningsstudio där en del medlemmar leker med liv och lust. Ett band som utnyttjar ljudverkstan är Lasakungen som i dagarna har färdigställt en cd. Tolv låtar med traditionell rock, blues och reggae, och i Svenska Popfabrikens gamla, goda anda. Det vill säga egenkomponerad musik med svenska texter. Titlarna antyder att Lasakungen inte är en spjutspets in i framtiden, utan bygger sin musik på stadiga traditioner, det kan ingen förneka. Egna texter kompletteras med några folkliga skånska vistexter, såsom ”Bedevisa”.

”Längtar hem” är titelspår, ”Mjölkutköraren Olsén” är en hyllning till Kvidinges distributör av mjölk och grädde på den tiden då sådant kördes hem till dörren. I ”Det bästa med Stockholm” får vi reda på vad som är – ja, just det! – det bästa med vår vackra huvudstad: tåget till Malmö….

Lasakungen har funnits i tio år och ”Längtar hem” är deras tredje cd. Medlemmarna har tidigare spelat i Torsson, Kriminella Gitarrer och Dolkenihåsan och förankringen i Svenska Popfabriken är mer än stabil. ”Längtar hem” kan köpas på Klippans bokhandel och Görans Ljud & Bild. Handla hemmavid är det som gäller!