Mini-bomässa i Klippan

Kerstin Persson, kommunalråd i Klippan, ser att det finns behov av bostäder och att bostadsbyggandet i Klippan behöver stimuleras. Som en följd av detta arrangerade Klippans kommun en mini-bomässa i Musikskolans lokaler den 1 november. Inom kommunsamarbetet 6 K – Klippan, Perstorp, Åstorp, Örkelljunga, Svalöv och Bjuv – fick politiker och tjänstemän chans att presentera sina kommuner.

Likartade problem
– Med undantag av Örkelljunga där man har arbetat mer långsiktigt, så har vi kommuner inom 6K likartade problem när det gäller bostadsbyggande, säger Kerstin Persson. Därför tog jag initiativet till att inom det här kommunsamarbetet anordna en liten mässa för att exponera våra kommuner för aktörer inom byggbranschen. Vi bjöd in ett 50-tal entreprenörer och ett 20-tal har kommit, vilket man får vara nöjd med.
De sex kommunerna kunde presentera områden där det finns möjligheter för byggentreprenörer. Från Klippans kommun medverkade kommunarkitekt, planarkitekt och kommunchef och andra tjänstemän för att svara på frågor om till exempel översiktsplaner och detaljplaner, kommunal service och befolkningsstruktur.

I byggtankar
Henrik Nilsson som driver företaget HNA Storköksservice äger idag fastigheten där Kultur Center ligger. Han besöker mässan med en idé om bostäder på sin stationsnära tomt på Teatergatan.
– Jag funderar på om jag kan bygga lägenheter på tomten, och vad det kan innebära, säger Henrik. Om man skall satsa på hyresrätter eller bostadsrätt, om man skall inrikta sig på boende för äldre, typ trygghetsboende eller liknande. Jag diskuterar och förhör mig med kommunens representanter för att skapa mig en bild.