Halloween och spöken i Ljungbyhed

Nu är det dags för Spökfesten i Ljungbyhed! Den 30 oktober kl. 17 kommer varulvar, spöken och många andra busiga varelser till Rävahålan i Ljungbyhed. Det är Halloween och alla barn är välkomna att gå spökrundan som Blåkullekul-kommittén bjuder på.

– Barnen bör ha en vuxen och en ficklampa med sig, säger Charlotta Jönsson som är en av arrangörerna. Man behöver träna på att våga gå i mörker. Rundan har ju en del spökliga inslag och det är tryggt med vuxet sällskap.

De tidigare spökfesterna har varit uppskattade med sammanlagt uppemot 200 besökare. Ifjol tog man en paus från arrangemanget, men i år är man alltså tillbaka igen.

– Det är givetvis roligt om barn och föräldrar också vill klä ut sig, men det är så klart inget tvång, avslutar Charlotta. Det finns flera ingångar till Rävahålan, men vi rekommenderar att man kommer hit via ingången vid Vinkelgatan. Parkering finns vid Ljungbyhedsskolan.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Blåkullekul-kommittén, Ljungbyheds Köpmanna- och Företagareförening samt Ljungbyheds framtid. Ljungbyheds scoutkår kommer att finnas på plats och sälja grillad korv. Det kan nog behövas med något varmt i magen efter ”skräckupplevelsen” i Rävahålan, tror vi.