Johanna gick för Världens Barn

Det blev en tidig morgon för Söderås Journalens förra medarbetare Johanna Zachhau på torsdagen. Som medarbetare på Radio Kristianstad hade hon fått i uppdrag att gå för Världens Barn. Utrustad med insamlingsbössa och mikrofon startade hon sin vandring på Antilopenskolan i Klippan och gick sen mot Perstorp.

En liten grupp följde med henne en god bit på vägen. Ingrid, Gunnar, Love, Söderås Journalens Camilla med hundarna Chico och Ängla höll sällskap och hejade på. Radions serviceteam såg till så att mikrofonen och annan teknik fungerade.

På vägen mötte människor upp från alla håll och kanter. Bössan fylldes välvilligt på av många som uppmärksammat Radio Kristianstads initiativ. Och kunde man inte personligen lämna i bössan gick det bra att hänga ut en påse med pengar på sitt villastaket, vilket det gavs exempel på. Johanna passade på att intervjua en del av dem hon mötte, vilket gick direkt ut i etern och hem till radiolyssnarna.

I Perstorp väntade avlösning av kollegan Adam Bergsten. Sammanlagt gick 10 medarbetare på Radio Kristianstad varsin sträcka för Världens Barn, från Förslöv och ända ”hem” till Kristianstad. Imorgon har kanske radions medarbetare lite skoskav, men det var det säkert värt. För en god sak kan man väl slita lite på skinnet?

Du som inte kunde träffa Johanna eller någon annan har möjlighet att lämna ett bidrag i en digital bössa. Läs mer på http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=101&grupp=23302