Tareq Taylor kommer till Matmarknaden i Skäralid

mg_8447-2-e1421755487987Den ideella föreningen Smaker från Söderåsen arrangerar sin årliga matmarknad i Skäralid. Datum i år är 2 oktober och platsen är som vanligt Skäralids Camping och Vandrarhem. Det är sjätte året man arrangerar marknaden som har deltagare från bygdens mathantverkare.

– Vi har bjudit in TV-kocken Tareq Taylor, känd från bland annat SVT:s Trädgårdstider, berättar Sylvia Larsson som är marknadsgeneral för Smaker från Söderåsen. Han kommer att laga mat med råvaror från Söderåsen. Det är något som vi verkligen ser framemot. Det tror vi även att många är intresserade av. Han är en erkänt kunnig kock med bra fantasi!

Småskaliga, kvalitetsmedvetna mathantverkare från Söderåsen med omnejd exponerar sina produkter på marknaden. Här får besökaren möjlighet att smaka på rotfrukt och korv från Bjärhus, prisbelönt havtornssylt och jordgubbssaft från Fruemöllan och rökt ål och lax från Dymöllans ålrökeri. Det blir en doft- och smakrik dag i närheten av nationalparken Söderåsen!

Lotterier och ponnyridning bidrar till feststämningen på den
tradition som marknaden i Skäralid har blivit. Och på en matmarknad går man inte törstig eller hungrig. Det finns såklart mat- och kaffeservering där man kan smaka på… ja, smaker från Söderåsen!