Kultur & Fritid arrangerar föreningsmässa

Klippans kommun arrangerar en föreningsmässa där föreningar ges möjlighet att visa upp sig och allmänheten får en chans att botanisera bland kultur- och fritids-utbudet. Den 22 oktober tar mässan plats i Kultur & Fritids lokaler – biblioteket, konsthallen och musikskolan – i Klippan.

– Föreningar kommer att få tillgång till ett utställningsbord, berättar Jens Olsson som är enhetschef för Bad & Fritid på Klippans kommun. Där kan de presentera sin verksamhet på det sätt som de tycker är lämpligast. I möjligaste mån skall vi också skapa förutsättningar för föreningarna att arrangera ”prova-på-verksamhet” under mässan. Vi kommer också att anordna föreläsningar som vi tror föreningslivet kommer att få nytta och glädje av. Och så planerar vi för ett panelsamtal med våra lokala politiker på temat ”kultur och fritid”.

Föreningar kan anmäla sig

Föreningar som inte anmält sitt deltagande har några dagar på sig, sista anmälningsdag är 30 september! Det blir en fin möjlighet visa upp sig och att värva medlemmar.

– Föreningsfolk kan också få tillfälle att träffa varandra, och få möjlighet att bilda nätverk, fortsätter Jens. Vi vill också stimulera samarbete mellan föreningar.

Meningsfull fritid – rikt föreningsliv

För dig som kanske har ett specialintresse finns chansen att träffa likasinnade i en förening! Och har du eller dina barn mer tid för meningsfull fritid så har du här tillfälle att orientera dig lite i det lokala föreningslivet. Att utöva en idrott eller sin hobby i gemenskap med andra ger lite mer än att sitta hemma på sin egen kammare. Hos Klippans kommun finns cirka 180 föreningar registrerade: amatörradio, biodling, körsång, filateli, datorspel i nätverk, och mycket, mycket mer. För att inte nämna de 38 idrottsföreningarna i kommunen. Bredden är imponerande. Välkommen att upptäcka Klippans kommuns rika föreningsliv!


Vad: Föreningsmässa
Var: Biblioteket-Konsthallen-Musikskolan
När: 22 oktober kl 11-17
www.klippan.se/upplevagora/foreningar/foreningsregister kan man söka bland Klippans registrerade föreningar