Bekväm biltvätt


biltva%cc%88tt_mg_9577Vissa saker måste göras då och då. Listan kan göras lång, tänk på att städa förrådet, klippa håret, putsa fönster och… ja, tvätta bilen. Det tar emot, men skall göras. När det väl är gjort känns det bra, men fram tills dess våndas man.

Nu är det inte så besvärligt att tvätta bilen om man bara tar sig samman och kör till Biltvätten. Du rullar in din mögiga bil, sitter kvar och lyssnar på P4 i bilradion en stund. Nynnar på en gammal Ledin-dänga, petar tänderna och fixar till luggen. Och vips, tio minuter har gått och bilen är skinande blank. Svårare än så var det inte…

– Vi övertog den gamla Shell-macken mittemot Biblioteket för fyra år sedan, och har nu öppnat Biltvätten, säger Filip Ströbeck på Bosab, bolaget som nu breddar sin verksamhet ytterligare. Sex olika tvättprogram finns, från en sköljning med tork för 50 kronor upp till en tvätt med avfettning och underspolning för 199 kronor. Vi använder Sonax miljövänliga produkter och våra borstar består av remsor av sämskskinn som är skonsamma mot billacken.

Biltvätt och bilputs

Man kan välja tvättprogram där takborstarna inte är i drift, vilket är perfekt för bilar som förvarar stegar och annan utrustning på biltaket. Företagare med firmabil kan använda biltvätten utan krångel. Ett kort beställs och laddas med önskvärt belopp, vilket underlättar för såväl privatpersonen som företagaren. Fakturan kommer hem i postlådan.

– Vi har också inlett ett samarbete med DL Rekond & Polering som erbjuder bilputs och lackbehandling när det är tid för det, tillägger Magnus Ströbeck som har drivit Bosab sedan 1999. Man lyfter luren och bokar tid, helt enkelt.

Miljövänligt

Biltvätten hos Bosab ligger centralt i Klippan, lätt att hitta! Att anlita en biltvätt är dessutom miljövänligt eftersom alla rester av rengöringsmedel tas om hand på ett kontrollerat sätt. Bekvämt och snabbt också, tio minuter för längsta programmet. Man behöver bara köra in i tvätten, vänta en stund och sedan köra iväg. I ren och fin bil, skönt!