Gott, mysigt och bra musik!

Axel Andersson ville bjuda den närmsta familjen på ett extra kalas när han fyllde 18 år och då passade en kväll på Norrehus alldeles utmärkt! Som nybliven myndig man tog han föräldrar och syster, morföräldrar och farmor med sig till restaurangen och musikstället Norrehus på Bryggerigatan i Klippan.

Det var kul att kunna bjuda familjen på det här! säger en nöjd Axel som liksom flera i sällskapet valde en ”Talls burgare” till huvudrätt. Och det var jättegott, mycket fint!

IT-gymnasist

Axel som är från Klippan går sista året på IT-gymnasiet i Helsingborg. Förra året gjorde han praktik på Stadsbiblioteket i Helsingborg och personalen där var så nöjd med honom att de erbjöd honom timanställning.

– Ja, jag fick stanna kvar och jobba extra, säger Axel. Nu håller jag i en IT-verkstad för barn, 7-12 år, då och då. Vi laddar ner och testar olika appar, kollar TV-spel och söker på internet. Underbart, jag trivs väldigt bra med det!

Riktigt vad han skall göra efter gymnasiet har han inte bestämt, läsa vidare eller försöka hitta jobb är frågan. Men sista året i skolan, med projekt och specialarbeten, skall avverkas först.

Renoverad byggnad

Norrehus har en lång tradition som restaurang med levande musik. Anna-Karin Liljedahl och Lars Göransson som driver Norrehus anordnar regelbundet konserter och andra arrangemang i den personligt renoverade disponentvillan. Husets egen historia har tagits tillvara genom en mängd inrednings-detaljer. Deras arbete med villan uppskattades av många och ifjol fick man ett välförtjänt erkännande av Klippans kommun genom 2015 års byggnadsvårdspremium.

Musik och mat, men mycket mer

Med modevisningar, utställningar och föreläsningar har Norrehus stor bredd på sin repertoar. Men det är musiken som har dominerat. Man har haft ett flertal svenska och internationella artister på besök och Axel med sällskap fick tillfälle att lyssna på folksångaren Gabriel Kelley efter måltiden. Kelley kommer från Nashville i USA och har medverkat i TV-programmet Jills veranda där han har visat upp den amerikanska musikbranschens autentiska sida. Kelley är en meriterad låtskrivare och folksångare som turnerar världen runt.

– Jag lyssnar mycket på musik, och gillar country och folk music, säger Axel uppskattande om kvällens artist. Det här var riktigt bra!

Axel kunde summera kvällen som trevlig, med god mat och fin musik! Att ha hela familjen med sig kändes fint.  Det var en uppsluppen stämning med många glada hågkomster och minnesbilder familjemedlemmarna emellan. Skratten kom tätt. Och att mamma Maria var den som tipsade Axel om Söderås Journalens tävling tyckte alla var en mycket god gärning, då blev det ju ytterligare ett kalas för artonåringen. På Norrehus dessutom!