Gör klippen i Klippan!

Klippans köpmannaförening arrangerar som tradition två ”handelsdagar” om året sedan lång tid tillbaka, en på våren och en på hösten. Namnen på dagarna har varierat: de har bland annat kallats ”City Klippan” och ”Långlördag”. Syftet är lätt att förstå; Köpmannaföreningen vill bjuda på lite festligheter och få mer liv och rörelse i centrala Klippan än annars. Att Klippan har ett centrum med ett varierat utbud i butikerna bör väl firas då och då?

Nu provar föreningen en ny variant under namnet ”Klipplördag”. Ett femtontal handlare har finfina erbjudande på utvalda varor lördagen den 1 oktober.

– Vi provar ett nytt grepp med Klipplördag, berättar Leif-Åke Andersson, ordförande i köpmannaföreningen. Ett femtontal handlare har plockat ut varor och tjänster med rejäla rabatter. Den som går och funderar över vissa inköp skall ta sig en ordentlig titt på annonserna här intill och bege sig ut i butikerna på Klipplördagen. De handlande kunderna kommer att få deltaga i ett lotteri med tre presentkort á 500 kronor i pris. Och naturligtvis bjuder vi på en hel del annat. Det blir musikunderhållning med medlemmar från Nyckelharpsfolket i Perstorp och clownen Jumpin´ Joe kommer att finnas på gatorna från halv elva till halv ett. På Allétorget bjuds det på ansiktmålning för barnen.

Klippan är handelscentrum för omgivande bygd och har så varit i långa tider. Ett levande centrum kräver bra samspel mellan handlare och kunder. Lyhördhet och personlig service är den lokala handlarens signum och fördel. Och priserna är generellt sett konkurrenskraftiga, inte minst på en klipplördag. Var skall klippen göras om inte i Klippan!