Klippan hyllade Jenny Fransson

Vid en ceremoni utanför Biblioteket fick OS-medaljören Jenny Fransson på torsdagskvällen mottaga blommor, presenter och hedersbetygelser från Klippans kommun efter hemkomsten från Rio de Janeiro.

Det var en uppsluppen och glad stämning när cirka 150 personer samlades utanför Biblioteket för att hylla Jenny efter hennes fina insats på Olympiska spelen i Rio de Janeiro. Kultur- och fritidschef Arne Grau Amnér, Kultur- och fritidsnämndens ordförande Michael Nemeti och kommunalrådet Kerstin Persson representerade kommunen och höll tack- och lovtal till Jenny Fransson, Klippans Brottarklubb och föreningslivet. Ceremonin inramades av musik från Bruksspelet och ungdomsorkestern förstärkt av medlemmar från musikkåren.

Även Jennys tränare Fari Besarati och hans insatser för dambrottningen uppmärksammades. Fari är förbundstränare och tränare på Brottningscenter i Klippan. När Fari flyttade till Klippan följde Jenny och flera andra av den svenska dambrottningens elit efter. Sofia Mattsson som liksom Jenny tog OS-brons i Rio tränar också i Klippan.
Jenny Franssons bronsmedalj är inte bara en framgång för henne själv utan även för dambrottningen och brottningen i Klippan.