OS-brons till Klippantjej

Det blev en bronsmedalj för Klippans Brottarklubbs OS-deltagare Jenny Fransson i Rio de Janeiro. Efter en jämn match segrade hon över Dorothy Yeats från Kanada och tredjeplatsen i 69-kilosklassen var klar. Det var en efterlängtad OS-medalj för Jenny som deltog i sitt tredje olympiska spel. Hon blev nia i såväl London 2012 som Beijing 2008, så det satt fint med en medalj. Tredje gången gillt, alltså!

I semifinalen förlorade Jenny mot japanskan Sara Doshi efter att ha lett matchen med 2-0 och hon missade därmed finalen. Men ett OS-brons är inte fy skam och Jenny visade upp en tung medalj och uttryckte glädje och stolthet när hon blev intervjuad av Sveriges Television strax efter matchen. Jenny Fransson blev den första svenska dambrottare som tagit medalj i olympiska spel.

Jenny satsade på brottningen i 15-årsåldern och tävlade för Rosviks IK i Piteå och Gällivare SK innan hon hamnade i Klippan för cirka 10 år sedan. Hon är Klippans Brottarklubbs tredje OS-medaljör; Bertil ”Totta” Nyström tog brons 1964 i Tokyo liksom Benni Ljungbäck 1980 i Moskva.

Klippanshopping.se och Söderås Journalen gratulerar Jenny till en fin insats och en välförtjänt medalj!