Målarfesten i full gång

I måndags när Anders ”Jösse” Jönsson startade målarfesten på Torget så regnade en del bort. Men när vädret blev bättre så blev det full rulle på målandet.

– Det är barnen som kan och vill måla, poängterar ”Jösse”. Vi har haft många skolbarn här på dagtid och det roliga är att många återkommer på kvällen, efter skoltid, och fortsätter målandet. Mer än i fjol och det är även en del äldre barn som kommer tillbaka.

Det var i fjol som ”Jösse” tillsammans med en kollega startade Målarfesten på Torget. I år är festen tillbaka och responsen har hittills varit god. Att börja höstterminens bildlektion på detta kreativa sätt ger positiv energi och bra respons hos barnen.

– Målarfesten har utvecklingsmöjligheter, säger ”Jösse”. Man kan utveckla den pedagogiska delen av målandet. Jag har fått positiv kontakt med Lotta Andgren, den nya kulturutvecklaren, vilket kan leda till samarbete med kommunen.

Liksom i fjol har han för avsikt att trycka upp ett litet antal böcker med barnens konstverk. En liten fin dokumentation av målarfesten. ”Jösse” har flera goda idéer om hur målarfesten kan utvecklas, men till det får han återkomma.