Student 2016 i Klippan

Efter tre år fyllda av skratt och gråt, kamp och lek, glädje och sorg, slit och släp, grubbel och gräl, kamratskap med kumpaner, tidiga morgnar och flitiga kvällar, skola och studier, studier och skola, tider att passa, läxor att läsa, redovisningar att redovisa, betyg att kämpa för, prov att rå på, ja, kort sagt en arbetsam tid, så är det äntligen dags!

Då är det en stor befrielse att sluta gymnasieskolan och ta studenten! Att ta på den vita mössan, ta emot förmaningstal från skolans rektor, släppas ut i folkmyllret på skolgården, ta emot studentskylten med babyfotot från de nära, marschera med klasskamrater genom Storgatan i Klippan och få kliva upp på ett lövat lastbilsflak, rulla fram på gator och torg, blåsa i en visselpipa och dricka något läskande bubbel, tjoa och tjimma, släppa loss! Fest!

I Klippan avslutade 220 elever på 13 program gymnasiestudierna den 10 juni och gick ut i frihet och ett efterlängtat oberoende. Vad framtiden bjuder på vet kanske inte så många, men vi hoppas på attraktiva arbeten och givande studier, en god och glad utveckling i vuxenlivet. Grattis, studenter!