Sarah Lahti uttagen till OS

Sveriges olympiska kommitté, SOK, meddelade 31 maj att Klippantösen Sarah Lahti är uttagen till Olympiska spelen i Rio de Janeiro som går i augusti. Sarah har visat god form och slagit personrekord i de flesta lopp som hon sprungit i år. För en månad sedan slog hon det svenska rekordet på 10.000 meter och det blir också den distansen som hon kommer att springa på OS.

EM I NEDERLÄNDERNA

Närmaste större tävling för Sarah är Europamästerskapen i Amsterdam i början av juli. Det blir något av hemmaplan för Sarah som sedan något år tillbaka bor i Nederländerna tillsammans med pojkvännen Jesper van der Wielen. På EM springer hon 5.000 meter, en distans där hon satte personligt rekord med mer än en minut tidigare i våras.
Till OS får Sarah Lahti sällskap med Klippanbrottaren Jenny Fransson som varit kvalificerad sedan tidigare. Jenny blev världsmästare 2012.