Långlördag i Klippans centrum

Den 28 maj arrangerade Klippans köpmannaförening långlördag. Butikerna hade utökade öppettider för dagen, det bjöds på specialerbjudanden och trevlig underhållning från en scenvagn i korsningen Storgatan/Järnvägsgatan.

Madaroarna

Madaroarna – damerna med de alltför vilda blickarna – glödde till vid två framträdande innan de fick förtroendet att fullborda lotteridragningen. Det var sprudlande sprattel med bland annat stavgångarsång och shoppingvisa. Sita Menberg, Marie Fransson och Marie Balkhag har vad man kallar tajming. Koreografi och stämsång lyste med sin närvaro och damerna hade klätt upp sig dagen till ära.

Pat C Miller & The Tailshakers

Pat C Miller & The Tailshakers har anammat 50-talet i musik och klädstil. Bandet står för ett genuint sound med Marcus Närvik på ståbas och Jens Persson på saxofon. Gitarristen Johan Ek är flink i fingrarna och får känsligt fram tonerna på sitt instrument. Pat C Miller är själv övertygande med tonsäker, fyllig sångröst och rock´n´roll-outfit. På trummor har man nyförvärvet Robert Skoglund. På repertoaren fanns ett flertal egna kompositioner blandat med en och annan Connie Francis och Little Richard-låt.

Och vädret..? Alldeles utmärkt! Behaglig sommarvärme som passade fint till att strosa runt och botanisera bland butikernas förmånliga erbjudanden. Kort sagt, Klippans köpmannaförening bjöd på en fin långlördag!