Förskolans dag – Barnen besökte brandstationen

Torsdagen den 19 maj firades Förskolans dag i hela Sverige.

I år bjöd Polisen och Räddningstjänsten tillsammans med Skaparverkstan Förskola in alla barn i Klippans kommun att besöka Brandstationen i Klippan. Barn kom från förskolorna i tätorten och fick träffa polismän, brandmän och ambulanssjukvårdare. De fick bekanta sig med och provsitta de olika bilarna, ställa frågor och undersöka utrustningen som finns i dem.

– Det är viktigt att barn får en tidig kontakt med polisen, säger Tomas som arbetar inom Lokalpolisen Klippan, som idag omfattar fem kommuner. En sådan här dag är bra för oss, det kan ju vara svårt att få tid att hinna besöka varje enskild förskola. Nu kommer barnen hit och får träffa oss och provsitta i våra bilar.
Även ambulanssjukvården i Region Skåne visade upp en ambulans med utrustning, vilket var spännande för barnen. Barnen fick också uppleva en riktig utryckning med blåljus och tjutande sirener. Det var lyckligtvis bara ett automatiskt brandlarm, som utlösts av vattenånga vid städning.