OK Kompassen arrangerar tävling i Ljungbyhed

Skånska mästerskapen i orientering 2016 kommer att avgöras i Ljungbyhed lördagen och söndagen den 28-29 maj. Det är OK Kompassen som står som arrangör för DM-sprint OL (orienteringslöpning) inne i tätorten Ljungbyhed.

På lördagen räknar man med 500-600 deltagare i ett 40-tal klasser, från åldersklasserna 10 år upp till 90 år. Det finns också 4 motionsklasser där även den som inte är medlem i någon klubb kan ställa upp. Söndagen 29 maj tävlas det i sprintstafetter, och antalet deltagare blir något mindre än på lördagen. Start för tävlingen är kl. 10.00 båda dagarna.
– På lördagen springer vi i samhället, bort mot Hembygdsparken och lite inne på f d F5-området, berättar tävlingsledaren Roland Nilsson. På söndagens sprintstafett blir det enbart inne på det gamla F5-området och ner mot Krikavägen.

Tävlingsarenan ligger vid Järnvägsgatan på den öppna platsen i närheten av den gamla vakten. Här sker starter och växlingar i stafetterna. Det blir således liv och rörelse i Ljungbyhed denna helg, många raska fötter skall trampa runt i samhället och inne på Ljungbyhed Park.