Heléne Lindquist till Svensktoppen Nästa

Sångerskan och skådespelerskan Heléne Lindquist har bråda dagar. Som projektledare och agerande i årets Bruksspelet är det full rulle med repetitioner och förberedelser. Allehanda bestyr, således. Men inte nog med det, Heléne Lindquist har blivit uttagen till meloditävlingen Svensktoppen Nästa!

– Jag har deltagit som sångerska med ett bidrag tidigare, men det här är en egen låt, berättar Heléne för Radio Kristianstad när hon får beskedet. Det är den första låt som jag skrivit själv, jag har annars bara sjungit andras låtar. Det är kul, en häftig känsla! Att få sjunga sin egen låt, det är nytt för mig!
Tillsammans med ytterligare fyra tävlande skall hon delta i delfinalen som Radio Kristianstad arrangerar i Tivoliparken i Kristianstad den 2 juni. Söderås Journalen önskar Heléne lycka till och hoppas på en fin tävling!