Långlördag i Klippans centrum

Pricka in 28 maj i almanackan, då blir det långlördag i Klippan! Köpmannaföreningen arrangerar som regel en lördag på våren och en på hösten då butikerna har förlängt sina öppettider. Och – inte minst! – har extrafina erbjudanden. Till det kan man lägga evenemang och tävlingar i centrum.

– Det blir ett stort lotteri med fina priser, säger Kerstin Andersson som arbetar på Guld & Silversmedjan. Alla som handlar under långlördagen får en lottsedel och deltar i lotteriet som har dragning på scenen kl 14.30. Bland priserna finns tre presentkort på 500 kronor och ett par biljetter till Bruksspelet samt skivor med Pat C Miller.

Madaroarna

De livliga damerna i Madaroarna kommer att framträda på scenen som kommer att vara placerad i korsningen Järnvägsgatan/Stor­gatan. Två föreställningar, kl 10.15 och 12.15, bjuder de på. Det blir nog lagom buskablygt, om vi känner Madaroarna rätt. Madaroarna har underhållit runt om i Skåne i ett femtontal år. För några år sedan chockade de Charlotte Perelli och Bert Karlsson i juryn i Talang med sin framfusiga show.

Pat C Miller & The Tailshakers

Klippantösen Pat C Miller kommer också att ge två föreställningar, kl 11.00 och 13.30. Tillsammans med sin grupp The Tailshakers blir det autentisk country och rockabilly, med det traditionella soundet från 1950-talet, ekofyllt och svängigt med ståbas i sättningen. Pat C Miller har uppmärksammats nationellt och framträdde i TV-dokumentären ”En bit av 50-talet” för något år sedan. Programmet behandlade det stora intresset för rockabilly-kulturen i Sverige som Pat C Miller är en del av.

Liv och rörelse i Klippans Centrum den 28 maj! Vi tror på fint väder!