Nya Smörgåskupén i den gamla Järnvägsstationen

Smörgåskupén i den gamla järnvägsstationen är sig lik, men ändå inte. För snart ett år sedan tog bröderna Rafael och Andreas över butiken. Baguetter, sallader, smörgåstårtor och smörrebröd erbjuds som tidigare.

– Vi har inte ändrat på vårt utbud i grunden, men vi har lagt till en del ingredienser som inte fanns tidigare, säger Andreas Galecki. Till exempel har vi numera Tyskens korv från Bjuv. Närproducerat, svenskt kött. Över huvud
taget satsar vi på lokala leverantörer och har höjt ribban när det gäller kvaliteten. Nytt är också ett exotiskt fat med kyckling och rostbiff och exotiska frukter.

Lång erfarenhet

Rafael Stachura har en utbildning som kallskänka, som kompletterat med annat arbete inom livsmedelsindustrin är en bra grund för arbetet. Han jobbade själv på Smörgåskupén när förre ägaren frågade om han ville ta över, vilket han nappade på. Andreas har lång erfarenhet från livsmedelsbranschen, bland annat som rökmästare och förman på Dymöllans ålrökeri. Nu har han och brodern tagit hand om Nya Smörgåskupén för att använda sin samlade kunskap på bästa sätt.
– Jag har arbetat med i stort sett hela kedjan inom matproduktion, berättar Rafael. Den erfarenheten gör att jag vet vad jag inte vill erbjuda min kunder. Jag har sett hur en del mat producerats och vad den har gått genom innan den hamnat på tallriken. Jag vet vad jag vill undvika att sälja.
– Vi väljer alltså att satsa på det närproducerade, fyller Andreas i. Vi köper först och främst in råvaror från lokala leverantörer, exempelvis Sejrbo & son.

Bra läge

Läget i den anrika stationsbyggnaden är bra. Dels passerar resande till och från Klippan, med väntsalen inpå knuten. Utanför på gatan finns god plats att parkera för dem som vill köra och hämta sina beställningar. På gatan passerar trafik till och från Klippans centrum och industriområdet på andra sidan järnvägen.
– Vi är flexibla, men bäst resultat när det gäller smörgåstårtor och smörrebröd får man om de beställs några dagar innan de skall hämtas, säger Andreas. En smörgåstårta bör stå 12 timmar för att inte bli för torr. Så vi vill gärna att kunderna gör beställningar i tid, så blir smaken den absolut bästa. Vi är noggranna och vill ha nöjda kunder.

Catering till företag och privatpersoner

Den som har fest hemma kan alltså beställa festmaten på Nya Smörgåskupén! De närmsta veckorna tar man emot beställningar inför studentavslutningen. Förutom dessa säsongsbetonade arbeten får man mycket beställningar från företag på såväl frukostar som luncher. Det är enkelt att slå en signal och göra en beställning som man sedan kan hämta upp!