Görans Ljud & Bild

Det är sex år sedan Benny Pantzar tog över Görans Ljud & Bild, men den förre ägaren hänger envist kvar i butiksnamnet. ”Görans Radio” är väl inkört sedan Göran Nilsson startade firman 1968, så det tar sin lilla tid att etablera ett nytt namn. Men på firmabilen framgår det vad dagens ägare heter. ”Pantzars Ljud – Bild – Vitvaror” står det klart och tydligt. Benny har själv jobbat i rörelsen på Bruksgatan sedan 1995, så han är inget obekant ansikte i Klippans affärsliv.

TV och tvättmaskin

Det är snart fem år sedan som Benny utökade lokalerna och började med ett bredare utbud. Från att tidigare ha hållit sig till hemelektroniken så utvidgade man med vitvaror. Den intilliggande butiken upphörde och Benny tog dess lokaler i besittning. Nu trängs datorer och TV-apparater med microvågsugnar, kaffebryggare och matberedare i butiken nedanför Allétorget. Benny funderar på om de inte hade behövt ytterligare större lokaler för att kunna exponera varorna bättre.
– Det kändes självklart att satsa och bredda utbudet, säger Benny. Det blev en naturlig koppling med vårt tidigare sortiment. Nu säljer vi de flesta apparater som finns i ett hem, från hårfön och rakapparat till TV och tvättmaskin.

Fibernätet

Söderås Journalen har tidigare skrivit om den stora utbyggnaden av fibernätet som pågår i Klippan och Ljungbyhed. Kunder börjar nu höra av sig till Görans Ljud & Bild med funderingar kring de möjligheter som följer med fibernätet.
– Vi säljer routrar och gör kabeldragning för dem som behöver hjälp med det, säger Benny. Många har frågor om TV-utbudet och telefoni, om hur de skall använda fibernätet på bästa sätt. Där kan vi hjälpa till. Efterhand som fibern kopplas kan kunderna höra av sig till oss! Vi är förberedda på att det kommer frågor och önskemål framöver.

”Du” med kunderna

Den snabba tekniska utvecklingen har inneburit att frågorna är många när vi hanterar vardagslivets apparater. Det brukar ta sin lilla tid innan mobiltelefoner och TV-apparater fungerar så som vi vill att de skall göra. Peter Hansen som är försäljare i butiken hjälper gärna till.
– Jag har varit försäljare i branschen i många år, och nu trivs jag bättre än någonsin, säger Peter som började hos Benny förra sommaren. Man kommer kunderna nära i den här lokala miljön som det är i Klippan. Det är helt annat än att jobba på en stormarknad. Man blir verkligen ”du med kunderna” och känner att man har en personlig relation till dem. Det är betydligt lättare att lämna god service då. Och jobbet blir kul med så nära kund­kontakter också!

Installation och montering

Görans Ljud & Bild kan inte bara erbjuda personlig rådgivning, närheten till kunderna är en fördel på flera sätt.
– Vi har konkurrenskraftiga priser, betonar Benny när vi diskuterar hur en lokal handlare kan stå emot de större kedjorna och stormarknaderna. Att handla lokalt behöver alls inte vara dyrare, det kan i många fall vara billigare. Dessutom får du en personlig service som du knappast kan få på ett köpcenter. Vi kan stå för hemleverans, installation och montering på ett smidigt sätt. Vi ser gärna att de som bor i Klippanbygden hittar hit till oss, de är välkomna!