Foton till hela USA-släkten

Det blev Anna Assarsson som vann priset i Söderås Journalens månadstävling.

Hon delade med sig av priset till pojkvännen Jonathan Pautler som fick studiofotograferingen lagom till sin 30-årsdag.
– Jonathan har sagt flera gånger att vi inte har några ”riktiga” foton på oss tillsammans, så när jag såg att priset i Söderås Journalens tävling var en studiofotografering chansade jag, säger Anna. Och det gick ju vägen! Vi ville gärna ha foton på oss tillsammans som vi kan skicka till Jonathans släktingar i USA.

Anna och Jonathan träffades när Anna var utbytesstudent på University of Illinois i USA. Nu har Jonathan bott i Sverige i fem år och anpassat sig till livet i Sverige.
– Jag har till exempel haft svårt att lära mig mått och olika enheter som man använder i Sverige, berättar Jonathan. Jag vet ju vad en ”mile” är, men det är svårt att få en uppfattning om hur mycket en svensk mil är. Och i USA hade jag bil när jag var 15 år, nu har jag ingen bil och det känns lite konstigt.

Anna och Jonathan bor i lägenhet i Malmö, men har ett fritidsboende utanför Ljungbyhed. Deras torp nedanför Söderåsen har tillhört Annas mormor och det var där som Anna fick syn på tävlingen i Söderås Journalen.

Visst känns det lite ovant att smila framför en kameran men Anna känner sig lycklig över att äntligen få fina bilder att skicka till USA. Nöjda ger sig paret ut i solskenet till ännu en härlig helg vid Söderåsen.