Årets Företagare: HP Borrningar

Till Årets företagare 2015 utsåg Företagarna i Klippan HP Borrningar. Diplom, blommor och pris överlämnades vid en festlighet den 22 april på Parkköket då ett 100-tal företagare i Klippans kommun var samlade.

Motiveringen tar upp att HP Borrningar är ledande inom sin bransch, men att man med framgång sökt sig utanför sin kärnverksamhet. Ägarteamet präglas av ”entreprenörskap, mod och bra analysförmåga”.
– Roligt, det här! säger Göran Persson som är en av delägarna. Det skall vi fira. Vi är ett litet företag, och alla anställda är delaktiga i den här framgången, så vi firar med all personal!

Vatten och bergvärme

HP Borrningar startades 1959 i Hallaröd av Olle Henning och Yngve Persson, men de flyttade efter några år till Klippan. Då sysslade man huvudsakligen med borrningar till vattenbrunnar. Idag är såväl kompetensen som efterfrågan bredare, och man borrar till exempel för bergvärme och gör vattenundersökningar. Genom att man har erfarenhet och den tekniska utrustning som krävs kan man renovera, besiktiga och kvalitetssäkra brunnsanläggningar. Man utför vattenanalyser och kan leverera lämpliga vattenfilter. Att garantera ”god livskvalitet genom rent vatten” är HP Borrningars motto.

Företaget drivs idag av svågrarna Göran Persson och Tony Jernström. Göran är son till Yngve Persson som tillsammans med en kollega startade HP Brunnsborrningar för snart 60 år sedan. Företaget har 15 anställda.