Zignerat Zachhau

Jag sitter och tittar ut genom mitt kontorsfönster på Adapt Media. Det är den 9 september och vädret är sådär underbart krispigt höstigt. Soligt, men ändå lite ”koft-kyligt”. Jag funderar på vad jag ska skriva om?

Jag kan ju skriva om min flickas treårs-kalas. Folk säger att tiden går så fort när man fått barn. Helt korrekt. Hur har tre år hunnit swisha förbi? Det lilla, lilla knytet är nu en flicka med tankar, funderingar, ord, frågor, svar och en egen liten personlighet som växer för varje dag. Häromdagen sa jag till henne något hon inte fick göra. Då svängde ett litet finger upp i luften – LÄGG AV JOHANNA, sa nästan treåringen då. Vad svarar man på det?

Jag kan ju också skriva lite om vår hund. Han är 11 år och vansinnigt luddig. För ett tag sedan blev han sjuk och jag bölade och tänkte på att jag skällt på honom för att han ville ut och kräkas på natten (kan tilläggas att jag inte fattade att han ville ut och kräkas, jag trodde bara han höll på och pep). I alla fall, det kostade både oss och hunden kulor(na) för det blev operation och kastrering. Nu är han pigg som en valp igen! Hurra för Jennyhill Djurklinik som tog emot oss en eftermiddag när det egentligen inte fanns tid och gjorde vår bästa pisselasse frisk!

I vår trädgård frodas björnbär och massa annat. Det är egentligen bara björnbären jag har koll på. Där växer en hel del andra saker, men jag vågar inte testa på vad man kan och inte kan äta. Varje höst tänker jag att jag ska bli en sån som tar vara på naturens skafferi, men det får räcka med att jag och dottern gått med i Friluftsfrämjandets minsta lilla grupp, Skogsknopp. Där lär vi oss att inte skrika högt när vi ser en groda, spindel, insekt och längtar efter fikan i en skogsdunge.

Själv blir jag tyngre för varje dag och får ofta en rejäl spark på lungorna/urinblåsan/revbenen av bebisen i magen. I slutet av oktober är liten beräknad. Jag checkar ut och går på föräldraledighet den 1 oktober. Då ska jag ligga med fötterna i högläge, dricka chailatte (min craving denna graviditeten), äta ostbågar (varför kan man inte få cravings efter spenat och blomkål?), inte skälla på hunden och ta hand om storasyster och bebis.