Dags för årets Fly´N Ride

Den spännande motorfesten Fly´n Ride på Ljungbyhed Park går av stapeln den 12 september. I år har man slagit ihop de tidigare årens tre träffar per år till en stor.
– I år kommer vi att hålla till i närheten av Militärhistoriska muséet, säger initiativtagaren Jasmine Cederqvist. Det finns inget förutbestämt program, utan man kan komma och gå som man vill. Fly´n Ride är något av en oregisserad happening med stor plats för överraskningar. Flygplan, bilar och motorcyklar samsas på området och alla intresserade är välkomna till det stora motorminglet.

Entusiastbilar och motorcyklar

Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap finns på plats med sina flygplan. Föreningens SAAB Safir och Tiger Moth kan man få se på nära håll. Arrangörerna hoppas också på att Biltema Airshow kommer att dyka upp med någon av sina flygplan Supermarine Spitfire Mk XIV och en P51 Mustang.

De flyg- och motorintresserade kommer att få se entusiastbilar och veteranbilar, liksom motorcyklar av alla de slag. Alla har möjligheter att att träffa likasinnade och visa upp sina färgstarka fordon för träffens alla besökare.

Prova på att flyga

Ljungbyheds flygklubb finns på plats och möjlighet för den som vill prova på att flyga med flyginstruktör ges till förmånligt pris. Detta har varit jättepopulärt vid tidigare träffar och det gäller att anmäla sig kvickt för kön brukar bli lång. Som tidigare blir det ett flyglotteri där man kan vinna en flygtur i en Saab Safir.

Utställningar

Militärhistoriska föreningen har öppet i muséet och man bjuder på visningar under dagen. Föreningen kommer också att köra en av sina rariteter, Enoch Thulins flygmotor från 1915. Ljungbyheds 90 år som flygflottilj och flerhundraåriga historia som militärförläggning bjuder på många spännande upplevelser.
– Vi hoppas på en fin dag och lika härlig stämning som vid alla de tidigare träffarna på Ljungbyhed Park, avslutar Jasmine Cederqvist. Följ skyltarna, alla är välkomna!