Södra Sveriges största lastbilsevent!

Helgen den 4-5 september arrangerades populära Skåne Truckshow på Ljungbyhed Park. Två dagars familjefest fyllda med fordon av alla de slag, livemusik med Danne Stråhed, traktorpulling och massor att titta på för besökarna!

Johan Areskoug är en av arrangörerna tillsammans med Dennis Nilsson, Adam Hallenborg, Zacharias Wingren, Håkan Roupé och Christina Roupé.
– Vi har arrangerat Skåne Truckshow sedan 2009. Vi började med att ha det i samband med Vallåkraträffen och första gången var det 60 lastbilar som var med, säger Johan.

Nu har arrangemanget växt betydligt och i år hade man 308 registrerade bilar som deltog.
– Vår samarbetspartner MOM Event hjälper oss mycket med evenemanget. De hjälper oss att hitta företagskunder och bistår med personal när vi är igång. Det är guld värt nu när Skåne Truckshow blivit så stort, fortsätter Johan.

Arrangörerna räknar med att antalet besökare bara under fredagen var cirka 6 000 personer, jämfört med förra årets 3 500.
– Vi försöker förnya oss varje år. På lördagen hade vi Danne Stråhed som underhöll deltagare och publik och det var verkligen en succé, fortsätter Johan.

Allt från timmerbilar till bärgningsbilar

Deltagarna som kommer dit tävlar i de olika kategorierna med sina bilar. Det är lastbilar av alla sorter som visas upp, allt från timmerbilar till bärgningsbilar. Domare går runt och bedömer de olika klasserna och för alla lastbilsfantaster var det gott om ögongodis att titta på!
– Det här är lastbilar som används dagligen som visas upp. Ägarna är väldigt glada för att tvätta sina bilar och hålla dem i ordning. Många har häftiga motivmålningar och är motivlackade på speciella vis. Även hytterna är specialinredda och fint gjorda.

Planerna på nästa års Skåne Truckshow är redan igång.
– Vår plan är att fortsätta ha träffen första helgen i september. Succén med liveband tror jag vi kommer försöka upprepa för det var väldigt populärt. Traktorpulling blir det också och givetvis hoppas vi på ännu mer kromblänk och spännande bilar att visa upp för publiken, avslutar Johan.