SM med studs i Klippan

Klippans GK (Gymnastikkrets) ska äntligen arrangera sin första, stora nationella tävling.

I oktober blir det Ungdoms- och Junior SM i Trampolin och ett 50-tal av Sveriges yngre och bästa trampolinhoppare samlas för att tävla.
– För vår del i Klippans GK är det här väldigt stort. Det finns en tävlingsserie nationellt som heter Svenska Cupen. Den kan inte vi i Klippan vara med och arrangera eftersom vi har för lågt i tak. För de yngre däremot, som tävlar i Ungdoms- och Junior SM, får vi arrangera tävlingar och därför känns det väldigt roligt att vi står värdar för just detta i år, säger Johan Ekenberg som är tränare i klubben.

Tävlingarna kommer pågå under en hel lördag och då har man både kval och finaler. Deltagarna har fått bra erbjudande på boende i Klippan och även klubblokalen kommer fungera som övernattningsställe för en del av de medverkande.
– Trampolin är en väldigt publikvänlig sport. Det går snabbt, är spännande att titta på och man ser resultaten direkt efter att hopparna har tävlat. Av tradition tar man inget betalt av publiken på trampolintävlingar i Sverige och det gör inte vi i Klippans GK heller. Vi hoppas istället på mycket publik som kommer och upptäcker glädjen med trampolinsporten, fortsätter Johan.

Klippans GK representerade i Svenska Juniorlandslaget

Förutom att vara arrangörer till Ungdoms- och Junior-SM i trampolin 2015 har klubben mycket annat att vara glada över. Den egna talangen Alice Flensburg har blivit uttagen till
Svenska Juniorlandslaget och kommer under vintern att tävla i Ungdoms-VM i Odense.
– Det är spännande att se vart detta kommer att sluta. Det är första gången vi har en klubbmedlem som tävlar för landslaget, avslutar Johan.

Söderås Journalen tycker givetvis det är lika spännande och håller koll på hur det går!