Pigg 85-åring med barnen i fokus

I strålande solsken firade Röstånga Idrottssällskap 85 år som förening i somras. Barnen stod i fokus på jubileumsfesten på Odenvallen.

De kunde bland annat få testa sumobrottning, sumofotboll på uppblåsbar fotbollsplan och segwayrace. För de små barnen fanns rutschkana.
– Föreningen har en ungdomsverksamhet på cirka 120 barn och ungdomar, berättar Christina Nilsson, styrelseledamot i föreningen. Det är lika många tjejer som killar, vilket vi är mäkta stolta över.

Föreningen bildades 1930 genom att ortens gymnastikförening och bollklubb slogs samman. Under föreningens 85-åriga tillvaro har man sysslat med friidrott, gymnastik och skidsport, men den stora sporten har alltid varit fotboll.

Under festdagen gick Röstånga-loppet av stapeln och cirka 50 barn och några äldre deltog. Vid målgången på Odenvallen blev det applåder och medaljutdelning.

Det var också jubileum för den nuvarande idrottsplatsen, Odenvallen, vackert belägen nedanför Söderåsen mittemot det anrika Friluftsbadet. För 40 år sedan flyttade man den gamla idrottsplatsen, ”Frimärket”, upp hit från Nackarpsdalen.

Dagen avslutades med en grillfest på Tornborgs Tivoli i Färingtofta. De 130 närvarande bjöds på god mat och musik. Förutom föreningens aktiva medlemmar fanns en och annan veteran, samt uppvaktande från grannklubbarna i Färingtofta och Ljungbyhed.
– Det blev en fin fest, som avrundades med dans framåt småtimmarna, avslutar Christina Nilsson.