Nostalgi, fotboll och jubileum!

Under sommaren har det varit mycket jubileum! Röstånga IS firade 85 år, Ugglebadet i Perstorp slog till med 50 år och i Ljungbyhed firade man Ljungbyheds IF, som lördagen den 1 augusti hade sitt 75-årsjubileum. En heldag med aktiviteter och matcher på Ljungavallen. I klubbhuset på Ljungby Skola kunde man ta del av minnen i form av foto, berättelser och film. På kvällen avslutades firandet med en stor fest med många hemvändare!

Martin Svensson är komiker och bor idag i Helsingborg men är uppvuxen i Ljungbyhed. Han var kvällens konferencier och höll ordning på talare, intervjuade aktiva spelare och veteraner. Såklart blev det också ett bejublat framträdande med standup om orten och fotboll.
– Jag bodde i Ljungbyhed fram tills jag var 20 år. Jag spelade i pojklaget och det som då kallades för ”Tuffa killar”. Jag hamnade aldrig i A-laget och slutade nog någon gång som 14-åring, säger Martin som då och då besöker Ljungbyhed och fortfarande följer LIF när han har möjlighet.

Nostalgiskt på hemmaplan

Martin tyckte det var roligt och nostalgiskt att återvända till sin ”hemmaplan”.
– När jag bodde i Ljungbyhed var LIF väldigt bra och laget gick uppåt i seriesystemet. Många duktiga spelare fanns med i laget då, bland annat Uffe Heidfors och Dennie Stenemalm.
– Det var en mycket trevlig fest med bra stämning. Det är kul att se alla generationer samlas med både veteraner, återvändare och dagens duktiga spelare.

Under kvällen passade Martin också på att intervjua bröderna Bertil och Bo Andersson samt Svenne Harrysson som varit med i LIF ända sedan starten för 75 år sedan.

Kan vi hoppas på att få se Martin i veteranlaget så småningom?
– Nä, det är nog bäst jag låter bli… De rätta fotbollstakterna har nog tyvärr aldrig funnits hos mig, skrattar Martin.
– Idag spelar jag fotboll en gång om året när vi spelar kändisfotboll i Helsingborg för att samla in pengar till ungdomar med funktionshinder.

Veterangruppen har gjort ett jättejobb!

Lars Andersson är med i styrelsen för LIF och redan förra hösten började planerna på en 75-årsfest att ta fart.
– Vi har en väldigt aktiv och duktig veterangrupp som fick i uppdrag att ta sig an jubileumsfesten. Vi bestämde tidigt att det skulle vara den 1 augusti så att det blev exakt på årsdagen för klubben, säger Lars.

Veteranerna har arbetat aktivt med planeringen under hösten och våren för jubileumsdagen och festen. Målet med festen var att uppmärksamma LIF som klubb och samtidigt få så många som möjligt att återvända ”hem” till moderklubben.
– Under jubileumsdagen hade veterangruppen verkligen lagt ner mycket jobb på att visa historik om och kring klubben i klubbstugan i Ljungby Skola. Där kunde man ta del av foton från 40-talet fram tills idag och mycket statistik kring klubben och lagen. Under kvällen spelades en film upp som Tommy Carlsson gjort med gamla filmer från klubbens historia. Den finns att köpa hos klubben eller hos Tommy Carlsson, fortsätter Lars.

Vinst för A-laget inledde festkvällen

Lars och klubben räknar med att drygt 200 hemvändare besökte klubbhuset och Ljungavallen under dagen. Pojk- och flicklagen spelade matcher som uppvärmning till A-laget som hade seriematch mot Vennestad.
– Den vann vi med 4-0, så det var en perfekt dag på många vis, fortsätter Lars.

Dagen avslutades med den stora jubileumsfesten på flygplatsen i Ljungbyhed. Bandet Twosome spelade och det fina vädret strålade ikapp med festdeltagarna.
– Det var verkligen en kanondag vi hade tillsammans. Det var trevligt, nostalgiskt och positivt på alla sätt. Nu ska vi smälta den här festdagen och ladda om för 80-årskalaset om fem år, avslutar Lars.