Läger i Japan för Alexandra!

Alexandra ”Alex” Hansen har varit scout i drygt 6,5 år. Denna sommaren var hon en av cirka 33 000 deltagare på World Scout Jamboree i Japan.

Spännande, fantastiskt och lärorikt är orden som Alexandra summerar äventyret med!
– Jag är väldigt intresserad av världens olika kulturer och nu fick jag chansen att uppleva den japanska kulturen och samhället. På lägret träffade jag dessutom folk från världens alla hörn, säger Alexandra.

Hon var en av fyra scouter från Ljungbyheds Scoutkår som befann sig i Japan i somras och med sig hem har hon, förutom massor av minnen, också många nya bekantskaper.
– Var man än gick på lägret så hade man alltid någon att prata med. Det fanns fullt av aktiviteter, bland annat byggde vi en egen lådbil med solceller.

Nu har Alexandra och de andra deltagarna från Japan kommit hem och försöker samla sina intryck och upplevelser.
– Man får så mycket upplevelser genom scoutlivet. Jag har lärt mig massor genom åren som scout om hur människor fungerar och hur man kan arbeta i grupp. Nu siktar jag på att vara med som funktionär i nästa World Scout Jamboree i USA 2019, avslutar Alexandra.