Zignerat Zachhau

Så gick en sommar från våra liv och kommer aldrig åter. Fast den är ju inte helt slut redan. Än återstår det (förhoppningsvis) ljumma sensommarkvällar där man kan sitta ute länge, känna doften av grillat, kanske svepa in sig i en filt om det blir lite kyligt och vifta bort någon liten humla.

Däremot märker man att semestertiden börjar ta slut. Allt fler mail som man skickar iväg återkommer inte som autosvar med meddelande om att mottagaren är på semester. Vad har jag då hittat på den här sommaren?

• Lyssnat på min snart treåriga dotter som plötsligt sitter inne på ett gigantiskt ordförråd som innebär att hon pratar oavbrutet, funderar, befaller, underhåller, sjunger och använder sina nya ord från morgon till kväll. Tänk att hon, som precis var ett litet knyte och en bebis, plötsligt är en liten flicka!
• Jag har växt. Mest runt magen, för där ligger lilla knyte nr. 2 och växer till sig.
• Jobbat. Jobbat. Jobbat. Nu ska jag bara bestämma vad jag ska köpa för egopresent till mig själv som inte haft någon semester. En diamantring? En skinnväska? Fast bloggerskan Blondinbella fick ett lyxigt armband i present av sin man inför deras andra barns födelse, så jag ska kanske hoppas på det istället?
• Börjat överväga att bygga ut vårt lilla hus till ett stort. Haft snickare och arkitekter på besök. Behöver man bygglov för ett slottslikande torn, en vattenrutschkana från övervåningen och eventuellt en dansbana i trädgården?
• Ätit glass. En regnig sommar är ingen ursäkt att låta bli glassen, snarare är det viktigt med glass när det regnar, då fungerar den som tröst och motivation inför soligare dagar.
• Inte träffat min man. Jag har varit hemma prick 13.00 på vardagarna. Då har han stått beredd med lunchen klar, sagt adjö och åkt till sitt jobb. Så ingen jag-är-så-trött-på-dig-efter-semestern-kris i vårt hushåll.
• Lyssnat på sommarpratare. Jag rekommenderar Sanna Lundell, Syster Karin, Zara Larsson, Johan Rockström och David Batra.

Nu vill jag plocka kantareller, frysa in röda vinbär och fylla frysen med hembakat bröd. Först ska jag gå på gravidyoga, andas in, andas ut och kanske ta ifatt alla de där missade baden vid stranden.