Turistbyrån i Klippan åter öppen!

Nu har turistbyrån i Klippan öppnat igen! Den 15 juni öppnades dörrarna till den nyrenoverade lokalen på Storgatan 46 (samma lokal som tidigare). Nu kan Klippans Kommun åter erbjuda turister och alla intresserade information, tips på utflyktsmål, sevärdheter, boende och mat i området.

Under sommaren kommer turistbyrån att vara öppen vardag 9.00 – 14.00. På torsdagar har man öppet lite längre, fram till 18.00, och på lördagar 9.00 – 13.00.
– Turistbyrån har varit stängd i ungefär ett år eftersom det inte fanns ekonomi för att ha den öppen. Planen har hela tiden varit att vi skulle öppna igen, så det är vi väldigt glada över att kunna göra idag, säger Matilda Brozén som är Klippans Kommuns turistinformatör.
Matilda som tillträde sin tjänst i mars i år kommer numera att ha sitt kontor på turistbyrån.
– Sedan jag började min tjänst i mars har det varit intensivt. Jag har varit ute och lärt känna bygden och träffat folk från näringslivet, allt för att kunna så mycket som möjligt om Klippan och allt här finns att göra. På turistbyrån kan man som besökare och nyfiken få hjälp med allt möjligt som rör Klippans kommun när man är på besök eller vill ha utflyktstips, säger Matilda.
Hon kommer att jobba tillsammans med ytterligare en turistinformatör under sommaren, Naser Mirani.
– Vi känner oss mer än redo för att hjälpa besökare och kommuninvånare med information, så hjärtligt välkomna till vår nya, fina turistbyrå, avslutar Matilda.

Turistinformatör Matilda Brozén tipsar om utflyktsmål i sommar:

St Petri Kyrka – intressant, arkitektoniskt och spännande!
Söderåsens Nationalpark – ett måste när man är i området!
Klippans Yllefabrik – vida känt i hela världen!