Skulptören som gärna jobbar!

Vackra träskulpturer längs med ån i Elvdalen har gjort många nyfikna. Vem ligger bakom de vackra motiven som med varm hand snidats ut i träden?

Skaparen bakom verken heter Leonard Florian Anton. En mångsysslare som hittat sin dröm och landat i hur han ska nå sina mål.
– Jag är uppväxt i Ryssland och har bott i bland annat Rumänien, Frankrike och Spanien. Jag kom till Sverige för ungefär ett år sedan och i Klippan hittar jag lugnet i naturen, säger Leonard på svenska som tillhör ett av alla språk han lärt sig genom åren.

På hans CV finns yrken som pilot, anläggningsarbetare, cateringanställd och byggarbetare.
– Jag älskar att studera och jobba. När jag kom till Sverige och Klippan började jag ett äventyr. Jag hade precis skiljt mig och lämnat Spanien. Jag bodde först en tid i Landskorna och jobbade på ett företag inom betongbranschen, men sen bestämde jag mig för att jag ville leva på ett annat vis.

Hjälper dig med bygg, stenläggning, trädgård och mycket mer!

Leonard har alltid varit fascinerad av gotisk arkitektur. Drömmen är att starta sin egen arkitektbyrå. En dröm som han vet i alla fall vilken väg han ska gå för att nå.
– Jag har börjat studera i Klippan och läser in gymnasiekompetens. Nu vill jag jobba samtidigt, så att jag så småningom kan söka mig till Lund och arkitektutbildningen på universitetet.

Skulpturerna i trä som Leonard skapar med hjälp av motorsåg, hammare och mejsel kommer från hans egen inspiration.
– Ibland har jag ingen inspiration och då skapar jag inga egna alster, men när man får en beställning av en kund så vet man vad man ska skapa och då kan jag utgå från de bilder man får i huvudet.

Leonard jobbar gärna och kan det mesta inom bygg!
– Jag trivs väldigt bra här i Klippan. Nu hoppas jag på att få jobba ännu mer och bli anlitad av folk som vill ha hjälp med allt inom bygg, stenläggning, trädgård och givetvis skulpturer. Så kontakta mig gärna, avslutar Leonard.