Många aktiviteter i populära lokaler

Föreningen Kvidinge Folkets Hus hyr ut sin stora byggnad för olika aktiviteter. Allt från bröllop till barngymnastik får plats under deras tak och lokalen är väldigt populär. Så populär att föreningen själv får hyra in sig i de egna lokalerna när de behöver målas om och fräschas upp!
– Vi är en ideell ekonomisk förening och just nu är vi 10 stycken som sitter med i styrelsen. Lokalerna är uthyrda i princip varje helg. Nu under sommaren har det varit mycket bröllopsfester och vi är i princip fullbokade året ut, säger Gunilla Bäcklund, ordförande i föreningen.

En ny tanke som den nya styrelsen tog med sig in i föreningen stavas familjearrangemang.
– Det är kul att hitta på saker tillsammans och genom våra egna evenemang kan vi bjuda in hela Kvidinge. Vi satsar på familjearrangemang för alla i familjen och har bland annat haft både påskträff och julgransplundring. I år ordnade vi Kvidingekampen på nationaldagen som lockade massor av folk, fortsätter Gunilla.

Till hösten har man redan förra årets succé tillsammans med Partyfabriken och företagarna i Kvidinge planerad.
– Vi bjuder in alla företagare i Kvidinge till en stor gemensam firmafest. Partyfabriken stod för underhållning och servering förra året och det var riktigt lyckat! I år blir det den 13 och 14 november och det är en vuxentillställning.

Bokad för fix!

Huset består av två delar, en äldre som funnits med från starten och en tillbyggnad som byggdes för att Kvidingeborna skulle kunna ordna möten och träffar. Ett av föreningens största projekt just nu är att rusta upp lokalerna.
– Vi har börjat byta ut kök och vitvaror. Vi har målat och gjort om baren och nu ska vi fortsätta att måla och fräscha upp. Ett lyxproblem är att lokalen är uthyrd så mycket att vi inte vet när vi ska få tid att måla, så vi har helt enkelt själv fått gå in och boka huset en helg nu i höst, skrattar Gunilla.

Nu drar höstens olika verksamheter igång. Bröllopsfester, födelsedagsfester, barngymnastik och mycket annat finns bland de aktiviteter som kommer lysa upp sensommarkvällarna, hösten och vintern i Kvidinge.