Gemenskap och succé för Klippan Karaoke Cup

Klippan Karaoke Cup har nog ingen missat! Succén med sång, glädje och kärlek från Pizzeria Milano i Klippan visades först på SVT Flow och därefter i SVT på bästa sändningstid under sommaren.

Karaokevärdarna Johnny och Bitte har guidat vana och ovana sångare genom tävlingarna och vinnare blev till slut Marona Bohman!
– Vi har 9 000 låtar att välja på, allt från gammalt till nytt. Vi blir bokade till olika restauranger och evenemang dit vi kommer och håller i karaoketävlingar. Pizzeria Milano är ett av våra ”fasta” ställe där vi varit i flera år, säger Johnny Flintberg som är en av grundarna till ”Bitte & Johnny’s Karaoke”.

Det var just Pizzeria Milano och en av dessa karaokekvällar som produktionsbolaget Tally-Ho i Malmö fick höra talas om. De åkte dit och spelade in några provavsnitt. När SVT Flow såg resultatet bestämde de sig för att köpa in det. Det blev en sådan succé att avsnitten under sommaren visats i SVT.

Nervöst med filmteam på plats

– Det blir en viss gemenskap genom karaoken. Alla stöttar varandra och publiken välkomnar alla upp på scen, säger Johnny.

Det håller Marona Bohman från Klippan med om. Hon har sjungit karaoke i över tio år.
– Vi är många som lärt känna varandra genom karaoken. Man blir som en familj. Jag sjunger för att jag tycker om det, min pappa hade eget dansband och min mamma tyckte också om dansband och mycket annan musik. Jag är mer av en balladtjej, säger Marona.

Marona tyckte att det kändes lite extra nervöst i början när filmteamet var på plats och filmade. Hon var nervös för hur hon och de andra som filmades skulle framställas i avsnitten.
– I början innan man sett alla avsnitt så var det jättenervöst. Jag tycker att det blev jättebra. Sen är en del avsnitt klippta så att det blir lite konstigt. Men överlag tycker jag att det var väldigt bra gjort och filmkillarna som följde oss var helt underbara allihop.

Visar karaoke på riktigt

Johnny och Bitte har planer på fler karaoketävlingar i höst, både på Milano och andra ställen i trakten.
– Mig veterligen har det inte gjorts någonting om karaoke på tv tidigare. Det är på tiden att man visar hur karaoke är på riktigt och att det inte bara är supande och festande. Jag tycker det är roligt att det blivit en serie kring Klippan Karaoke Cup, säger en stolt Johnny.

– Karaoke ger så mycket, det hjälper människor att våga och bygger upp folks självförtroende. I serien är det många olika människoöden som presenteras, men kärleken till sången och musiken är den gemensamma nämnaren, fortsätter Johnny.

– Jag vann två biljetter till Melodifestivalens ”Andra Chansen” i Helsingborg, en fin pokal och presentkort på Pizzeria Milano. Klippan Karaoke Cup har varit en fantastisk resa, avslutar Marona Bohman och ser fram emot kommande sångäventyr.