Emma vann en upplevelse i både musik och dräkter!

Emma Bengtsson i Kvidinge är fascinerad av 1800-talet. Hon dansar folkdans med sin syster och klär sig gärna i historiska dräkter.

I sin motivering till Söderås Journalens tävling med chans att vinna sex stycken biljetter till Bruksspelet i Klippan skriver Emma bland annat ”…vi är i stort behov av 1800-talet lite nu när vi kan komma över det”.

Och inspiration fick verkligen Emma och hennes familj som fick följa med och se på musikalen Bruksspelet när Emma kammade hem biljetter till hela gänget!

Emma, systern Hanna med pojkvän, deras mamma och deras pappa med flickvän gick en solig kväll och njöt av musiken, skådespelet och kulisserna i årets Bruksspel på Pappersbruket i Klippan.
– Min syster fegade ut och hade vanliga kläder på sig, men jag hade 1800-tals inspirerad lång svart klänning och blus, säger Emma

Fantastisk föreställning

Emma och hela gänget som njöt av kvällens föreställning var mäkta imponerade.
– Det var helt fantastiskt. Jag var mycket imponerad och redan i första låten var jag fast.

Emma som till vardags bor i Kvidinge har alltid varit fascinerad av 1800-talet.
– Jag har främst funderat på hur livet ute på landet var, när man var självförsörjande och levde nära naturen. Nu fick jag många tankar om livet i ett brukssamhälle och hur man levde där. Jag hoppas verkligen att Bruksspelet spelas även nästa år, vi har i alla fall redan bestämt att vi ska gå och se föreställningen, avslutar Emma glatt.